top of page
Детайлите

Подготовката е от съществено значение за протичането на една спокойна за бебето и майката първа фотосесия. Ателието за новородени фотосесии е малко и добре отоплено, но с всичко необходимо за кадри, изпълнени с обич и внимание.

Отделя се внимание на безопасността по време на снимки и добрата хигиена. 

Фотосесията се уговаря (ден, час) след раждането и преди падането на пъпчето и се осъществява до 21-ия ден тъй като след това бебето не се чувства комфортно да бъде в предимно ембрионална поза поради колики или просто защото вече става любопитно към околния свят и иска да се протяга.

Желателно е бебето да се нахрани непосредствено преди снимките тоест в ателието. Ако майката има някакви желания, притеснения е важно да ги сподели преди деня за снимки (може да се уговори предварителна среща), защото притеснението се предава на бебето и то става неспокойно, което намалява успеха на фотосесията. Продължителността може да варира с до 30 мин., не бързаме, а следваме ритъма на бебето. Все пак за него е доста уморително да го повиват, развиват, местят, прегръщат многократно и е нормално след сесията да спи непробудно и даже да пропусне хранене. 

Tags: семейна и бебе фотография, newborn and baby photography, varna, варна, photography, рожден ден, кръщене, студийна фотография, студийна, studio, външна фотография, портретна фотография, portrait photography, детска фотография, изписване майчин дом, годишнина, anniversary, бременни коремчета, бременност, девет месеца,  ваканционни фотосесии, плажни фотосесии, празнични фотосесии, бизнес портрети, LinkedIn, професионални портрети 

bottom of page