top of page
Portrait-logo-SV.png

С аромат на канела, джинджифил и портокали



Коледни студийни светлини

Отново наближава един от най-хубавите семейни празници, който е изпълнен с магия и който децата обожават! И се започва с едно трескаво избиране къде да се инвестира в коледни спомени – и сякаш декорите са най-важни! Непременно трябва да се видят поне месец преди започване на снимките, а и снимките понякога започват още октомври. Чакайте малко – значи прескачаме един прекрасен сезон, есента, и от октомври се започва с коледни снимки?! Децата нямат престава за времето и това съвсем ги обърква, а и къде отиде коледния дух, коледното настроение?! „Всяко нещо с времето си“ - ще кажа аз.

Искам да подчертая, че в снимката най-важни са децата, емоциите и вие, а не колко разточително скъп или богат е декора и дрехите!

Да, наистина не отричам, че хубавия декор и дрехи правят снимката по-добра, но има един неуловим момент в който ако детето не е в настроение или родителите искат "онази усмивка, която винаги показва, а сега незнайно защо я крие" (все пак детето не е в познатата си среда и е нормално да се притесни и да не е "себе си") снимките стават цветни, шарени (заради декора), но някак пусти; не ти докосват сърцето. Казвам това, защото виждам каква мода 'тръгна' последните години и колко много се стараят колегите ми и правят буквално чудеса – с много декори, много снимки, с много дрехи... кому е нужно това?!? Когато след години се връщате към коледните снимки (казвам го от опит) при повече декори и дрехи настъпва объркване – „Това от една Коледа ли беше или от две? И кога беше?“. С един декор спомените са ясни, имало е време и за усмивки и за палуване и няма объркване! След много опити от няколко години следвам максимата „Най-хубавото е семплото на вид“ – но то е непреходно!

bottom of page